Plnění ježci z mletého masa
Zapékané mleté maso ve tvaru ježků plněných vejcem na tvrdo a žampiony na másle. Ježky podáváme s bramborami a čerstvým zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Mleté maso ochuťte solí, mletým černým pepřem a natí.
Vejce uvařte natvrdo. Nechte vychladnout a oloupejte je.
Žampiony očistěte a nakrájejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Žampiony osmažte na másle se sekanou cibulí.
Vejce podélně rozpůlte, vyjměte žloutky, vzniklé jamky vyplňte žampiony a půlky vajec k sobě přiklopte.
Vejce obalte mletým masem.
Na jedné straně vytvarujte ústa, na místa očí a nosu dejte kuličky černého pepře a místo bodlinek použijte nudle nebo kousky špaget.
Připravené ježky vyrovnejte na plech vymazaný tukem.
Zakryjte je alobalem a upečte.
Podávejte s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny.
Hodnotit recept: