Vařený chřest
Chřest vařený hlavičkami vzhůru ve vodě se solí, cukrem, citronovou šťávou a česnekem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Výhonky chřestu dobře opláchněte.
Zdřevnatělé či oschlé spodní konce podle potřeby odřízněte.
Chřest oloupejte od hlavičky směrem dolů škrabkou na brambory. Bílý loupejte asi dva centimetry pod hlavičkou. Zelený i fialový jen v dolní třetině.
Před vařením svazek chřestu svažte nití.
A otýpky vložte hlavičkami vzhůru do vroucí vody. Její hladina by měla sahat těsně pod vrcholky.
Ochucujte solí, cukrem, citrónovou šťávou. Přidejte i česnek nebo bobkový list.
Vařte bez poklice. Bílý přibližně dvanáct minut, zelený a fialový minut deset. Záleží jak jsou výhonky silné a tvrdé.
Svěží barvu se zachová prudkým zchlazením ledovou vodou.
Hodnotit recept: