Opečené brambory s houbami
Směs ze žampionů či jiných hub osmažíme na cibulce a smícháme s téměř hotovými opékanými bramborami. Ochutíme pepřem a podáváme, například s volským okem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte a dejte vařit ve slupce.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
Pokud máte lišky, hlívy či kuřátka (příp. jiné jedlé houby), tak je očistěná pokrájejte na nudličky.
Na pánvi opečte cibuli společně s houbami.
Houbovou směs přidejte před dopečením k bramborám.
Nakonec osolte, opepřete.
Podávejte například s volským okem.
Hodnotit recept: