Opečené brambory se sušenými rajčaty
Plátky vařených brambor opékané na pánvi s cibulkou jemně promícháme se samostatně zprudka opečenými rajčaty. Můžeme použít rajčata čerstvá, variací jsou sušená rajčata naložená v oleji, která bramborům dodají intenzivní a zajímavou chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Rajčata přidejte k bramborům.
Nakonec vše osolte a opepřete. Jemně promíchejte.
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte a dejte vařit ve slupce.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Asi 5 minut před dopečením přidejte k bramborám nakrájenou cibuli, osmahněte jen tak, aby zesklovatěla.
Vhodným partnerem k bramborám na talíři jsou rajčata: omyjte je, koktejlová rajčata rozkrojte na poloviny.
Samostatně rajčata zprudka opečte na troše oleje.
Zajímavou a intenzivní chuť bramborám dodají sušená rajčata naložená v oleji.
Hodnotit recept: