Opečené brambory s klobásou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Opečené brambory s klobásou

45 min. | příloha | 3 618 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Dozlatova upečené a křupavé – tak je máme nejraději. Nikdy se nám nepřejí a můžeme je kombinovat s nejrůznějšími přísadami.

Na plátky nakrájené uvařené brambory opékáme s cibulkou a doplníme je klobásou, jitrnicí, jelítkem či párkem. Okořeníme pepřem podle chuti.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkasůl
400 gklobása
500 gbrambory
1 lžícepepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte.

2.

Uvařte je se slupkou.

3.

Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.

4.

Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.

5.

Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.

6.

Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.

7.

Cibuli oloupejte a nakrájejte.

8.

Asi 5 minut před dopečením přidejte k bramborám nakrájenou cibuli, osmahněte jen tak, aby zesklovatěla.

9.

Na kolečka nakrájejte klobásu vhodnou na pečení (nebo párky, jitrnici, jelítko).

10.

Uzeninu přidejte k bramborám, budou vydatnější.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 719,4kJ 3 618,5kJ
Bílkoviny 7,2g 36,4g
Tuky 11,3g 56,6g
Sacharidy 9,6g 48,1g
Cholesterol 33,4mg 168mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz