Norimberské perníčky
Perníčky s dortovými oplatkami, mletými mandlemi a perníkovým kořením. Pečeme v pootevřené troubě a hotové kousky zdobíme citronovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřete do pěny.
Kandovanou kůru nasekejte nadrobno.
Amonium rozpusťte ve vodě a vše vmíchejte do vaječného krému.
Přisypte mandle a mouku prosátou s perníkovým kořením.
Vše dobře promíchejte.
Těsto nechte 5 hodin odpočívat a pak jím potřete oplatky.
Vyrovnejte je na plech a nechte přes noc schnout.
Příští den je pečte asi 20 minut při 160 °C.
Spíš je ale sušte – nechte troubu mírně pootevřenou, aby pára mohla unikat.
Z prosátého moučkového cukru a citronové šťávy utřete hladkou polevu.
Tou perníčky ozdobte a posypte barevným máčkem.
Hodnotit recept: