Máčené perníčky
Vánoční perníčky s ananasovým sirupem, kakaem, skořicí a novým kořením máčené v polevě z tmavé čokolády.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sirup smíchejte s cukrem a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Přidejte olej a sůl a nechte vystydnout.
Do zchladlé směsi přidejte vejce, kakao, citronový olej, nové koření a skořici.
Důkladně promíchejte a přidejte mouku prosetou s kypřicím práškem do pečiva a sekané mandle.
Vypracujte těsto.
Pokud by se lepilo, dejte ho do chladu.
Potom z něj vytvarujte válečky v délce plechu, široké asi 2 cm.
Vyrovnejte je na vymazaný plech.
Mírně je zploštěte. Troubu předehřejte.
Upečte do světlehněda.
Studené ploché válečky pak nakrájejte například na trojúhelníky.
Máčejte v rozpuštěné čokoládové polevě.
Hodnotit recept: