Jemné čokoládové perníčky
Jemné vánoční perníčky s kandovanými třešněmi, citrusovou kůrou a medem. Upečené kousky potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlemi a pistáciovými oříšky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na vál
Postup přípravy
Oba druhy mouky prosejte do mísy, uprostřed udělejte důlek.
Jemně nakrájejte kandovanou kůru a třešně. Mandle nasekejte.
Kůru, třešně a mandle, perníkové koření a sodu rozpuštěnou ve vodě dejte do důlku.
Přilijte tekutý med.
Těsto uhněťte a tenkým pramínkem postupně přilévejte vlažnou vodu.
Z těsta vytvarujte kouli.
Zabalte ji do potravinářské fólie a do druhého dne nechte uležet na chladném místě (ale ne v ledničce).
Na pomoučeném válu pak druhý den vyválejte těsto asi 5 mm silné.
Nakrájejte ho na obdélníčky 4 a 8 cm.
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Přendejte je na podložku, rychle potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Ozdobte je půlenými mandlemi a pistáciemi.
Hodnotit recept: