Krémová polévka s bílým chřestem a krevetami
Krémová polévka z chřestu, červené cibule a brambor, zjemněná smetanou, podávaná s krevetami podušenými na másle, medu a mrkvi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
Šalotku (pokud nemáte, použijte červenou cibuli) nasekejte nadrobno a dejte do hrnce.
Přidejte brambory, zalijte vývarem a vařte do měkka.
Chřest uvařte.
Poté jej nakrájejte na kousky (asi 8 hlaviček chřestu si schovejte na ozdobení).
Chřest přidejte k bramborům a směs rozmixujte.
Zjemněte smetanou a dochuťte solí a pepřem.
Očištěte a na tenké nudličky nakrájejte mrkev.
Na pánvi rozpusťte máslo a zhruba 5 minut na něm duste mrkev.
Přidejte med a očištěné krevety a znovu krátce poduste.
Před podáváním vložte do každé porce mrkev s krevetami. Dozdobte hlavičkami chřestu.
Hodnotit recept: