Mandlové pásky
Vánoční cukroví z mandlového těsta s kandovanou pomerančovou kůrou. Rozválené těsto nakrájíme na centimetr široké pásky a pečeme asi půl hodiny. Hotové kousky ještě dozdobíme mandlemi v karamelu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Smíchejte s mandlemi, přidejte do vychladlé cukrové vody.
Směs dejte na 2 hodiny do lednice.
Bílky a 2 lžičky (10 g) moučkového cukru vyšlehejte dotuha.
Přidejte prášek do pečiva a zapracujte do vychladlé směsi.
Maizenu a 100 g moučkového cukru promíchejte.
Část nasypte rovnoměrně na pracovní desku.
Těsto na desce vyválejte na pás dlouhý 6 cm a silný 2 cm.
Pás těsta nakrájejte na pásky široké 1 cm.
Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Posypte zbývající směsí z maizeny a moučkového cukru.
Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 110 °C.
Po upečení můžete pásky ještě ozdobit mandlemi v karamelu.
Krystalový cukr rozpusťte ve 4 lžících vody, 2 minuty povařte a nechte vychladnout.
Pomerančovou kůru nasekejte na velmi malé kousky.
Hodnotit recept: