Lískooříškové keksy
Keksy s lískovými oříšky, mandlemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Vychladlé kousky cukroví ozdobíme sladkou rumovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Oříšky, mandle, kandovanou pomerančovou kůru, citronát, krystalový cukr, bílky a 2 lžíce rumu vymíchejte na hladké těsto.
Zabalte je do fólie a na 2 hodiny uložte do lednice.
Vychladlé těsto rozválejte nejlépe mezi dvěma vrstvami potravinářské folie.
Pokrájejte na čtverce.
Položte na plech vyložený pečicím papírem.
V troubě předehřáté na 200 °C pečte 6 až 8 minut.
Moučkový cukr smíchejte s 2 lžícemi rumu.
Směsí naplňte mikroténový sáček, odstřihněte roh a na vychladlé keksy nakreslete mřížku.
Nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: