Salát ze zeleného chřestu s limetkovým máslem a sýrem feta
Vařený chřest přelitý máslem se šťávou z limety a posypaný sýrem feta.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgchřest zelený
1 kslimetka
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
160 gmáslo
200 gsýr feta
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 12
1.
Chřest očistěte, uvařte (detailnější postup viz recept Vařený chřest) a nechte odkapat.
2.
Na pánvičce rozehřejte máslo.
3.
Dochuťte ho šťávou z jedné limety.
4.
Chřest rozdělte na talíře a přelijte ochuceným máslem.
5.
Podle chuti osolte a opepřete.
6.
Sýr feta (nebo balkánský sýr) nakrájejte na kostičky a chřest jím posypejte. Ihned podávejte.
Hodnotit recept: