Bílý chřest zapečený s lososem a bramborami
Směs z lososa dušeného ve vývaru s bílým vínem, pečeného s chřestem a bramborami, podávaného se sýrovým dipem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest očistěte, oloupejte.
Vložte jej do hrnce spolu s cukrem, máslem, trochou osolené vody.
Vařte pod pokličkou slabým varem asi 15 minut.
Uvařený chřest nakrájejte na špalíčky dlouhé asi dva centimetry.
V jinem hrnci uvařte brambory ve šlupce.
Hotové oloupejte a nakrájejte je na "měsíčky".
Maso z čerstvého lososa pokrájejte na menší kousky.
Vložte na rozpálenou pánvičku, zalijte vývarem a bílým vínem a asi čtyři minuty maso duste.
Podušené vyjměte a nechte dobře okapat.
Zelenou petrželku nakrájejte nadrobno.
Nastrouhejte sýr.
Smíchejte petrželku se sýrem, vejcem, zakysanou smetanou.
Osolte a opepřete.
Do máslem vymazané formy dejte chřest, brambory, lososa a vše přelijte ochucenou sýrovou směsí.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 20-30 minut.
Hodnotit recept: