Bílý chřest zapečený s lososem a bramborami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bílý chřest zapečený s lososem a bramborami

90 min. | hlavní chod | 0 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Směs z lososa dušeného ve vývaru s bílým vínem, pečeného s chřestem a bramborami, podávaného se sýrovým dipem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 45
1.

Chřest očistěte, oloupejte.

2.

Vložte jej do hrnce spolu s cukrem, máslem, trochou osolené vody.

3.

Vařte pod pokličkou slabým varem asi 15 minut.

4.

Uvařený chřest nakrájejte na špalíčky dlouhé asi dva centimetry.

5.

V jinem hrnci uvařte brambory ve šlupce.

6.

Hotové oloupejte a nakrájejte je na "měsíčky".

7.

Maso z čerstvého lososa pokrájejte na menší kousky.

8.

Vložte na rozpálenou pánvičku, zalijte vývarem a bílým vínem a asi čtyři minuty maso duste.

9.

Podušené vyjměte a nechte dobře okapat.

10.

Zelenou petrželku nakrájejte nadrobno.

11.

Nastrouhejte sýr.

12.

Smíchejte petrželku se sýrem, vejcem, zakysanou smetanou.

13.

Osolte a opepřete.

14.

Do máslem vymazané formy dejte chřest, brambory, lososa a vše přelijte ochucenou sýrovou směsí.

15.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 20-30 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 497,7kJ 2 248,4kJ
Bílkoviny 8,7g 39,5g
Tuky 6,2g 27,8g
Sacharidy 7,5g 33,8g
Cholesterol 33,3mg 150,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz