Losos na česneku
Losos připravený na směsi z česneku, cibule, bílého vína a koření. Porce ryby podáváme posypané nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícenať petrželová
1 kscibule kuchyňská
1 kslist bobkový
1 špetkasůl
200 mlvíno bílé
4 porcelosos
4 stroužekčesnek
4 kuličkapepř černý celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Česnek oloupejte a prolisujte.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
V hrnci zamíchejte víno s kořením, bobkovým listem, česnekem a cibulkou.
4.
Přiveďte k varu, vařte pět minut a přidejte osoleného lososa.
5.
Povařte ještě deset minut.
6.
Hotovou rybu opatrně vyndejte a podávejte posypanou natí nebo pažitkou.
Hodnotit recept: