Babiččin perník | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Babiččin perník

Perník kořeněný hřebíčkem a skořicí s rozinkami a ořechy. Po upečení můžete marmeládou potřený perník zasypat kokosem nebo přelít čokoládovou polevou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 lžičkahřebíček mletý
1 lžíceořechy mleté
1 hrnekcukr
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 špetkaskořice mletá
1 lžícerozinky
2 hrnekmouka polohrubá
2 ksvejce

na potření

1 ksmarmeláda

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Dvě lžíce cukru zkaramelizujte na pánvi.

2.

Zalijte vodu a na mírném ohni rozmíchejte.

3.

Zbylý cukr ušlehejte s vejci, přidejte zchladlý karamel a koření.

4.

Do směsi zapracujte mouku, přidejte sekané rozinky a ořechy.

5.

Hladké těsto rozetřete na plech vymazaný tukem a vysypaný mouku.

6.

Upečte ve vyhřáté troubě.

7.

Hotový perník potřete marmeládou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 056,2kJ 13 143,8kJ
Bílkoviny 4,8g 59,2g
Tuky 2,5g 31g
Sacharidy 53,1g 660,9g
Cholesterol 47,9mg 595,6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz