Mexický guláš 'Kotlík'
Guláš ze slaniny, cibule, masa, kečupu a vývaru, dochucený chilli papričkou, majoránkou a česnekem. Zdobíme šunkou a petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Do kotlíku dejte 2 lžíce sádla a na něm škvařte slaninu, dokud nezezlátne.
Na slaninu vložte nasekanou cibuli.
Osmahněte ji dozlatova, přidejte na kostky nakrájené maso.
Přidejte mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek, lžičku chilli.
Za občasného promíchání duste s trochou vývaru.
Pak vývar dolijte, přidejte nakrájená rajčata.
Vařte na mírném ohni. Hlídejte plamen, aby se vám guláš nepřipálil.
Pokrm okořeňte majoránkou, dochuťte kečupem, zahustěte moukou rozkvedlanou v troše vody.
Na zahuštění můžete použít i strouhanku z kůrky chleba.
Na talířích porce posypejte nadrobno nakrájenou šunkou, strouhaným sýrem a sekanou pažitkou.
Vhodnou přílohou jsou brambory, které můžeme dát vařit do kotlíku asi 20 minut před dokončením guláše, když je maso skoro měkké.
Ale můžete být "stylová" a ke guláši přikusovat tortilly.
Hodnotit recept: