Jarní ředkvičková pomazánka
Pomazánka z vajíčka natvrdo, majonézy, cibule a ředkviček, dochucená hořčicí. Mažeme na tmavý chléb.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícepažitka
1 kscibule jarní
1 svazekředkvička
1 lžičkahořčice
1 špetkasůl
250 mlmajonéza
3 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Vejce uvařená natvrdo oloupejte a rozmixujte s majonézou.
2.
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Ředkvičky nakrájejte.
3.
Podle chuti osolte, přidejte hořčici, cibulku a ředkvičky, případně pažitku.
4.
Dobře promíchejte.
5.
Mažte na tmavý chléb.
6.
Zdravější variantu připravíte, když majonézu nahradíte zčásti nebo úplně jogurtem nebo polotučným tvarohem.
Hodnotit recept: