Rakouská klasika dort Sachr!
Čokoládový dort plněný meruňkovým džemem a politý čokoládovou polevou. Podáváme se šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
poleva
těsto
na formu
Postup přípravy
Přidejte cukr a postupně přidávejte mouku.
Směs vlijte do vymaštěné formy a pečte přibližně 50 minut.
Vychladlý korpus podélně rozřízněte.
Spodní část natřete meruňkovým džemem, poté přiklopte vrchním dílem.
Pak svařte vodu s cukrem a počkejte, až vychladne.
Čokoládu rozpusťte, přidejte k ní sladkou vodu, vznikne tak hustá glazura.
Takto připravenou polevou polijte dort, pokryjte i boční strany.
Nechte vychladnout, podávejte se šlehačkou.
Nechte rozpustit čokoládu v horké lázni.
Máslo utřete s cukrem.
Postupně přimíchávejte žloutky a rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Hodnotit recept: