Pomerančová pěna
Poháry plněné pěnou ze žloutků, cukru, pomerančové šťávy, želatiny a sněhu, dochucenou pomerančovou kůrou. Zdobíme ovocem a šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Želatinu dejte nabobtnat do vlažné vody.
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru ušlehejte do pěny.
Nabobtnanou želatinu rozpusťte v troše vroucí pomerančové šťávy.
Spolu se zbytkem šťávy ji vymíchejte do žloutkového krému.
Počkejte, až krém začne tuhnout.
Bílky ušlehejte dotuha a sníh opatrně vmíchejte do krému.
Krém rozdělte do 4 až 6 pohárů a nechte alespoň hodinu v lednici.
Před podáváním ušlehejte smetanu s vanilkovým cukrem.
Krém ozdobte šlehačkou a ovocem podle chuti.
Hodnotit recept: