Kuře s pikantní salsou
Kusy opečeného kuřete, přelité salsou z cibule, česneku, bylinek, rajčat a chilli papričky. Zdobíme chřestem a cuketou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Porce kuřete ochuťte solí a pepřem.
Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej.
Položte kusy kuřete kůží dolů a zprudka restujte asi 5 minut, dokud se kůže nezbarví do zlatohněda.
Potom kuře obraťte a dopečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut.
Chřest oloupejte, krátce povařte a orestujte.
Cuketu nakrájejte na tenké plátky a opečte na grilovací pánvi.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Svazek čerstvých bylinek (nať petrželová, tymián, rozmarýn) nakrájejte.
Česnek oloupejte, rajčata oloupejte a pokrájejte.
Salsu připravte tak, že do hrnce vlijte olivový olej.
Přidejte cibuli, bylinky, celé stroužky česneku a chilli papričku.
Na ohni poduste asi 8 minut.
Přidejte oloupaná a pokrájená rajčata i se šťávou, osolte a opepřete.
Duste asi 20 minut a míchejte tak, aby se rajčata rozmělnila.
Salsu podávejte ke kuřeti vychlazenou na pokojovou teplotu.
Hodnotit recept: