Japonské jehly
Špízy z pórku a kuřecího masa marinovaného v sójové omačce s chilli omáčkou, vínem, cukrem, zázvorem a olejem. Grilujeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspórek
1 lžíceomáčka sweet and chilli
1 lžícecukr krystal
1 lžícezázvor strouhaný
2 lžíceolej
3 lžíceomáčka sójová
5 lžícevíno sladké bílé
8 kskuřecí stehno
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Sójovou a chilli omáčku , víno a cukr slijte dohromady a nechte přejít varem.
2.
Přelijte do mísy a nechte vychladnout.
3.
Do studené marinády přidejte zázvor a olej.
4.
Kuřecí stehna nakrájejte na kousky.
5.
Stehna dejte do marinády a uložte do chladu minimálně na půl hodiny.
6.
Kousky napichujte na špejle střídavě s nakrájeným pórkem.
7.
Za stálého obracení a potírání grilujte asi 20 minut.
Hodnotit recept: