Dort s mandlemi a rybízem
Dort potřený krémem z rybízového džusu, cukru, želatiny, smetany a rybízu. Zdobíme lístky meduňky a zbylým rybízem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Dortovou formu vystelte pečicím papírem.
Všechny přísady na těsto dejte do jedné veliké formy a vše dobře promíchejte pomocí ručního šlehače.
Vzniklé těsto dejte do připravené formy a pečte 30 minut.
Upečený korpus vyjměte z formy a nechte vychladnout.
Mezitím očistěte rybíz a 4 větvičky dejte na stranu.
Ostatní rybíz zbavte stopek.
Želatinu namočte do studené vody.
Rybízový džus smíchejte s cukrem, zahřejete v hrnci.
Želatinu rozpusťte v teplé tekutině, ale nevařte ji.
Přidejte rybíz, a až směs vychladne, dejte ji alespoň na 1 hodinu do ledničky.
Smetanu vyšlehejte do tuha.
Až rybízová směs začne rosolovatět, smíchejte ji se smetanou.
Z vychladlého korpusu podélně odkrojte jednu třetinu a najemno ji rozdrobte.
Korpus vraťte do dortové formy a rovnoměrně na něj rozetřete krém.
Drobenkou posypte povrch dortu a nechte chladit 4 až 6 hodin.
Před podáváním nakrájejte na kousky a ozdobte lístky meduňky a zbylým rybízem.
Hodnotit recept: