Utopené špekáčky
Sklenice naplněné špekáčky, červenou cibulí a zalité nálevem z octu, cukru a vody.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkapepř černý mletý
3 kscibule červená
6 ksšpekáček
nálev
1 špetkasůl
1 lžičkacukr krupice
100 mlocet
200 mlvoda
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Špekáčky nakrájejte na kolečka.
2.
Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
3.
Do půllitrové sklenice dejte vrstvu špekáčků , vrstvu cibule, ochuťte pepřem.
4.
Postup opakujte, dokud sklenici nenaplníte.
5.
Nálev připravíte tak, že do vody přidáte ocet, cukr, sůl, pepř a dobře promíchejte.
6.
Zalijte studeným nálevem a dejte na 24 hodin proležte do lednice.
7.
Takto připravené utopence vydrží v lednici až 3 dny.
Hodnotit recept: