Chřest se ztraceným vejcem
Chřest orestovaný na másle s česnekem, chilli papričkou a mátou. Podáváme se ztraceným vejcem, rukolou a parmezánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest oloupejte, nejlépe pomocí škrabky na brambory.
Dřevnaté konce odkrojte a chřest uvařte v osolené vodě do poloměkka asi 3 minuty.
Uvařený chřest dejte na rozehřátou pánev.
Přidejte máslo, nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku, sekanou mátu, pepř a krátce restujte, dokud česnek nezezlátne.
Ztracená vejce připravíte tak, že do vroucí vody přidáte vinný ocet.
Vodu pomocí lžíce rozmícháte, do víru vody vhodíte rozklepnuté vejce a necháte ho vařit asi 3 minuty.
Hotový chřest servírujte se ztraceným vejcem, ozdobte rukolou a parmezánem.
Hodnotit recept: