Sýrové řezy
Slaný dort z listového těsta plněný směsí z mouky, másla, mléka a brynzy. Podáváme vychlazený.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Listové těsto nechte rozmrazit.
Na pánvi rozpusťte máslo, přimíchejte mouku, přilijte mléko a za občasného míchání vařte asi pět minut.
Omáčku osolte, ochuťte bílým pepřem, promíchejte a nechte zchladit.
Do vychladlé husté směsi vmíchejte rozmačkanou brynzu.
Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj osm větších kruhových placiček.
Položte je na plech vypláchnutý studenou vodou a potřete rozšlehaným vejcem.
Upečte je ve vyhřáté troubě dozlatova.
Dvě upečená kolečka potřete silnou vrstvou připravené náplně.
Přiklopte dalšími pláty těsta a znovu potřete.
Přikryjte posledními pláty těsta.
Vzniknou dva sýrové dorty. Dejte je do lednice.
Vychlazené nakrájejte ostrým nožem na výseče.
Hodnotit recept: