Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

40 min. | hlavní chod | Grilování | 5 109 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Grilované mleté mäso so zeleninou

Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 lžícekoření adžika
1 ksbageta francouzská
1 lžícemajoránka čerstvá
1 lžíceolej
2 lžícehořčice plnotučná
2 dlsmetana ke šlehání
2 stroužekčesnek
2 kscibule kuchyňská
2 ksvejce
250 gslanina
3 lžícekečup
500 ghovězí mleté maso
500 gvepřové mleté maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.

Anglickou slaninu nakrájíte na kostičky.

2.

Cibuli oloupejte a nakrájíte na jemno.

3.

Na pánvi a oleji smažte cibuli do sklovita.

4.

Přidejte anglickou slaninu, zmírněte plamen a spíše duste, aby anglická pustila tuk a celé to změklo (pozor cibule nesmí příliš zhnědnout, celé to musí mít spíše podušenou konzistenci).

5.

Nakrájejte na co nejmenší kousky bagetu i s kůrou (případně 2 rohlíky).

6.

Dejte do misky a zalejte smetanou tak, aby se nasákly všechny kousky, ale nesmějí plavat (veškerá smetana se musí nasáknout do bagety)

7.

Smíchejte a prohnětete mletá masa ve větší míse.

8.

Uprostřed si udělejte prohlubeň, do které přidejte kečup, hořčici, utřený česnek, dle chuti majoránku, vejce.

9.

V prohlubni si to trochu promíchejte.

10.

Adžikou (adžikou, ale lze použít i jiná grilovací koření) posypte celou horní část připravené směsi.

11.

Přidejte nasáklou bagetu a vše pořádně prohněťte.

12.

Na závěr můžete dle chuti připravenou směs dosolit a promíchat (osobně dávám sůl jen zlehka).

13.

Připravenou směs nechejte min 0,5 hodiny odležet (ještě lépe přes noc v lednici)

14.

Karbanátky dejte na rozpálený gril a pokud je směs příliš řídká, tak na alobal (ale je lépe, aby šla na gril přímo).

15.

Jako omáčku lze použít smíchanou šlehačku se zakysanou smetanou půl na půl.

16.

Dále zamíchejte rozetřený česnek, čerstvou bazalkou a trochou adžiky (nebo podravku nebo koření na bylinkovém základu).

17.

Jako přílohu volte nejlépe grilované brambory a grilovanou zeleninu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 939,9kJ 5 108,6kJ
Bílkoviny 8,9g 48,2g
Tuky 15,4g 83,7g
Sacharidy 12,6g 68,5g
Cholesterol 49,7mg 270mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz