Houbová omáčka se žemlovými knedlíky
Houbová omáčka z hub, česneku, cibule, petrželové natě a vývaru, zjemněná smetanou. Podáváme se žemlovými knedlíky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky.
Česnek oloupejte a nasekejte. Nať petrželovou nasekejte.
Cibuli duste na mírném ohni na másle asi 15 minut.
Přidejte česnek a ještě společně duste další 2 minuty.
Přidejte mletou papriku a hovězí vývar.
Vařte pět minut a propasírujte.
V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm očištěné houby.
Houby přidejte do omáčky a krátce povařte.
Omáčku ochuťte solí a pepřem.
Nakonec vmíchejte smetanu a petrželku.
Připravte si knedlíky. Veku (či rohlíky, obojí starší) nakrájejte na kostičky a vsypte je do větší mísy.
Mléko zahřejte k bodu varu a vlijte na nakrájené pečivo.
Nechte stát asi 15 minut.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a poduste ji na mírném ohni, nakonec vmíchejte i petrželku.
Cibuli s petrželkou přidejte k nasáklému pečivu, vmíchejte vejce, strouhanku, sůl a pepř.
Rukama vypracujte tužší těsto. Pokud je těsto řídké, přidejte strouhanku.
Vytvarujte knedlíky a vařte je v osolené vodě asi 20 minut.
Vyjměte je děrovanou lžící. A podávejte s houbovou omáčkou.
Hodnotit recept: