Hoisin marináda z Číny
Marináda z česneku, koření pěti vůní, cukru, tabaska, sezamového oleje, vinného octu a omáčky hoisin.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkakoření pěti vůní
1 lžícecukr
1 kapkatabasco
2 lžíceolej sezamový
2 lžíceocet vinný rýžový
250 mlomáčka hoisin
5 stroužekčesnek
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Česnek nasekejte najemno. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
Hodnotit recept: