Rybí špejle
Špízy z kousků ryby, rajčat a lístků bazalky, potřené marinádou z citronové šťávy a česneku. Grilujeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscitrón
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 stroužekčesnek
200 grajčata koktejlová
800 gmaso rybí
1 hrstbazalka čerstvá
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.
Rybí maso omyjte, nakrájejte a vysušte.
2.
Rajčata a bazalku omyjte.
3.
Česnek oloupejte a rozdrťte ho do mísy.
4.
Z citronu vymačkejte šťávu a smíchejte ji s česnekem.
5.
Na špejle střídavě napichujte rybu, rajčata a stočené lístky bazalky.
6.
Špízy osolte, okořeňte a potřete citronovo-česnekovou marinádou.
7.
Za občasného otáčení grilujte asi 10 minut.
Hodnotit recept: