Farfalle s kuřecím masem a mrkvovo-rajčatovým přelivem
Vařené kuřecí maso, podávané s mrkvovo-rajčatovým piré a těstovinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Máslo v kastrůlku rozehřejte, přidejte drcený česnek.
Nechte zpěnit a mírně zhnědnout.
Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
Vhoďte do vroucí vody a asi pět minut vařte.
Kastrol pak odstavte a nechte vychladnout.
Pak kuřecí maso vyjměte a dejte stranou.
Do vývaru nasypejte nasekanou mrkev, podle potřeby přiliijte šálek vody.
Opět přiveďte k varu a vařte dalších pět minut.
Pak přilijte drcená rajčata i se šťávou a duste 40-45 minut, než bude mrkev měkká.
Směs nechte vychladnout.
V mixéru pak rozmixujte na hladké pyré.
Přidejte kuřecí maso. Osolte, opepřete. Udržujte teplé.
Těstoviny uvařte dle návodu "na skus".
Slijte a horké vmíchejte do mrkvového pyré s kuřecím masem.
Podávejte posypané parmezánem a zelenou nasekanou petrželkou.
Hodnotit recept: