Žemlovka s rozinkami a ořechy
Žemlovka z chleba, jablek, ořechů, rozinek a skořiče, zalité směsí z vejce, cukru, mouky a smetany. Poklademe máslem a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Plátky chleba rozložte na plech a pečte asi 5 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
Zapékací mísu vytřete máslem, dno poklaďte vrstvou chleba a pokryjte jablky.
Jablka posypejte skořicí, rozinkami a sekanými ořechy.
Vrstvy zopakujte a zakončete vrstvou chleba.
Vejce ušlehejte s vanilkovým cukrem i s cukrem krupicí do pěny.
Přidejte mouku, citronovou kůru a smetanu.
Žemlovku zalijte připravenou směsí, poklaďte kousky másla.
Pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: