Křupavé placičky
Placičky z brambor, dýně, nastrouhané zeleniny, mouky, vejce a sýru. Smažíme dozlatova a podáváme se zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory a dýni oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Z nastrouhané zeleniny vymačkejte šťávu, odměřte požadované množství.
Pak smíchejte s moukou, vejcem a sýrem, abyste získala těsto husté, podobně jako na bramboráky.
Podle chuti osolte a opepřete.
Na pánvi rozpusťte máslo a pomocí lžíce rozetřete těsto.
Smažte po obou stranách. Místo pánve můžete použít i lívanečník.
Hotové placičky dejte na teplé místo nebo je uložte do trouby vyhřáté na 80 °C, aby nevystydly, dokud všechny neusmažíte.
Rozdělte je na talíře, ozdobte snítkou tymiánu a podávejte se zakysanou smetanou.
Hodnotit recept: