Jehněčí kotlety s mátou
Jehněčí kotlety marinované v oleji, víně a česneku. Opečeme a podáváme s bylinkovým máslem a pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
marináda
máslo
Postup přípravy
Maso očistěte a jemně naklepejte.
Připravte si marinádu: ve větší nádobě smíchejte olej, víno a česnek.
Maso přelijte připravenou směsí.
Nechte stát minimálně půl hodiny, občas obraťte.
Máslo utřete, po kapkách přidávejte ocet, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř.
Hmotu přendejte na alobal nebo na pečicí papír, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout na chladné místo nebo do lednice.
Maso vyjměte z marinády a opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut.
Váleček másla vyjměte z lednice, nakrájejte na kolečka.
Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem bylinkového másla, bílým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.
Hodnotit recept: