Jehněčí kotlety s mátou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí kotlety s mátou

45 min. | hlavní chod | 4 157 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jehněčí kotlety s mátou

Jehněčí kotlety marinované v oleji, víně a česneku. Opečeme a podáváme s bylinkovým máslem a pečivem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
800 gjehněčí kotleta

marináda

1 stroužekčesnek
2 lžícevíno bílé
3 lžíceolej

máslo

0,5 lžičkaocet vinný
1 špetkasůl
2 lžícemáta
75 gmáslo
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.

Maso očistěte a jemně naklepejte.

2.

Připravte si marinádu: ve větší nádobě smíchejte olej, víno a česnek.

3.

Maso přelijte připravenou směsí.

4.

Nechte stát minimálně půl hodiny, občas obraťte.

5.

Máslo utřete, po kapkách přidávejte ocet, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř.

6.

Hmotu přendejte na alobal nebo na pečicí papír, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout na chladné místo nebo do lednice.

7.

Maso vyjměte z marinády a opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut.

8.

Váleček másla vyjměte z lednice, nakrájejte na kolečka.

9.

Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem bylinkového másla, bílým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 716,9kJ 4 157kJ
Bílkoviny 12,1g 29,4g
Tuky 40,1g 97,1g
Sacharidy 0,1g 0,3g
Cholesterol 85,3mg 206,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz