Řezy Rafaela Escalony (Kolumbie)
Korpus potřený džemem a krémem z pudinku, kávy, másla a cukru. Krájíme na trojúhelníky a zdobíme ovocem.
Autor receptu: Rafael Escalona
Ingredience
krém
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky smíchejte s cukrem a 2 lžícemi vody do pěny.
Postupně přidávejte vodu, mleté ořechy, kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
Pečte ve vyhřáté troubě o teplotě 180 °C zhruba 15 minut.
Mezitím si připravte krém: mléko přiveďte k varu.
Rozpusťte v něm kávu, přisypte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Směs nechte vychladnout, zatím si v misce vyšlehejte máslo s cukrem, které pak zamíchejte do studeného pudinku.
Upečený horký korpus potřete džemem.
Až vychladne, přidejte vrstvu krému.
Dezert krájejte na menší trojúhelníčky a na talíři ozdobte ovocem.
Hodnotit recept: