Bramborový salát s lososem a parmskou šunkou
Bramborový salát s lososem, parmskou šunkou, kyselými houbami, cibulkou a vlašskými ořechy. Podáváme na salátovém listu přelitý zálivkou z vinného octu, mletého pepře a soli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazekcibule jarní
1 lžíceořechy vlašské
2 kslosos uzený
2 lžícehouby v kyselém nálevu
200 glisty salátové
400 gbrambory
6 plátekšunka parmská
zálivka
1 lžícecukr
1 lžíceocet vinný
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
3 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Filety lososa a šunku pokrájejte na proužky. Brambory uvařte.
2.
K lososu přidejte na kostky nakrájené brambory, houbičky.
3.
Přidejte polovinu pokrájené cibulky, vlašské ořechy nebo kapary.
4.
Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí.
5.
Losos smíchejte se zálivkou.
6.
Navršte na salátové listy (ledový salát, čekanku, hlávkový salát, frisée apod.) a posypejte cibulkou.
Hodnotit recept: