Zapečená mrkev se žampiony a sýrem
Mrkev orestovaná na másle s tymiánem, zapečená se žampiony a směsí ze zeleninového vývaru a smetany. Dozdobíme sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev dobře očistěte a šikmo nakrájejte na silnější špalíčky.
Máslo zpěňte, přidejte mrkev, cukr a čerstvý tymián.
Osolte, opepřete. Duste asi 5 minut.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
Vmíchejte k podušené mrkvi, přidejte nasekanou zelenou petrželku.
Připravenou směs přendejte do zapékací mísy.
Zeleninový vývar smíchejte se smetanou a směs zalijte.
Navrch nahrubo nastrouhejte sýr.
Zapékejte krátce přibližně 10 minut.
Podávat můžete samotné nebo s vařenými bramborami.
Hodnotit recept: