Makarony s rajčatovo-smetanovou omáčkou
Makarony přelité smetanovou omáčkou z rajčat, pórku, česneku a smetany, dochucenou oregánem. Zdobíme nastrouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Makarony uvařte podle návodu v dostatečném množství vody, do které přidáte olej.
Slijte je a dobře propláchněte studenou vodou.
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Pór očistěte, nakrájejte na kolečka, osmahněte na másle.
Přidejte rajčata, prolisovaný česnek a sůl.
Duste asi 7 minut.
Směs ochuťte trochou cukru, oreganem, zalijte smetanou a za stálého míchání nechte povařit.
Makarony rozdělte na porce, každou polijte omáčkou a posypte strouhaným sýrem.
Hodnotit recept: