Zapékané rybí závitky
Bramborová kaše pokladená rybími závitky, rajčaty, okurkami a vařenou zeleninou. Zalité bešamelem necháme zapéct v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mraženou zeleninu (mrkev, hrách, kukuřice) krátce povařte ve slané vodě.
Čisté filety posypejte z obou stran kořením na ryby, pokapejte citronovou šťávou a srolujte.
V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a krátce osmahněte.
Připravte světlou jíšku. Postupně přilévejte mléko a metličkou dobře prošlehejte.
Za stálého míchání vařte asi pět minut.
Nechte vychladnout a potom vmíchejte do vlažné omáčky žloutek.
Z brambor a mléka si připravte hustší bramborovou kaši.
Mraženou zeleninu uvařte.
Rajčata nakrájejte na čtvrtky a okurky na kolečka.
Zapékací mísu vytřete máslem, na dno dejte bramborovou kaši.
Do ní vmáčkněte hotové závitky.
Okolo nich poklaďte čtvrtky rajčat, kolečka okurky a uvařenou zeleninu.
Povrch zalijte připraveným bešamelem a dejte zapéct do vyhřáté trouby.
Hodnotit recept: