Radegastův kapr | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Radegastův kapr

50 min. | hlavní chod | 1 771 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Radegastův kapr

Kapr obalený ve slanině a podušený v omáčce z cibule, koření, perníku a piva. Zjemníme máslem a dochutíme.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 lžíceolej
2 kslist bobkový
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkašťáva citronová
3 lžíceperník na strouhání
30 gmáslo
4 plátekslanina
500 mlpivo světlé
6 kuličkapepř černý celý
800 gfilety kapří

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Filety osolte, pokapejte citronovou šťávou a dejte odležet do chladu.

2.

Odleželé nakrájejte na porce a každou obalte plátkem slaniny.

3.

Na pánvi rozehřejte olej a rybu na něm z obou stran osmažte.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

K rybě přidejte cibuli, všechno koření, perník a zalijte pivem do poloviny výšky masa.

6.

Stáhněte teplotu a nechte táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijte pivem.

7.

Hotové porce kapra vyjměte, omáčku propasírujte přes jemné síto a dejte zpět na zdroj tepla.

8.

Uveďte do mírného varu, přidejte máslo, dochuťte a povařte do zhoustnutí.

9.

Porce ryby vložte zpět, prohřejte a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 505,8kJ 1 770,6kJ
Bílkoviny 10,7g 37,4g
Tuky 6,2g 21,6g
Sacharidy 3,2g 11,3g
Cholesterol 45,1mg 158mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz