Italské cuketové hříbečky
Cuketa plněná směsí z cibule, dužiny cukety, papriky a žampionů. Sypeme kořením na pizzu a klademe plátky šunky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pekáč
Postup přípravy
Cuketu umyjte a nakrájejte na plátky dlouhé asi čtyři centimetry.
Vnitřek každého plátku vydlabejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Papriku očistěte, zbavte jadérek a nakrájejte na kousky.
Cibuli, vnitřek cukety a papriku osmahněte a přidejte feferonku.
Slijte žampiony, nechte je odkapat a přimíchejte k zeleninové směsi.
Osolte, poduste, přidejte vejce a připravte smaženici.
Pekáč vymastěte a poklaďte na něj kousky cuket.
Posypejte kořením na pizzu.
Do středu každého kousku cukety položte opečený plátek šunky, kopeček smaženice a půlku rajčete.
Cukety podlijte trochou vody a zapečte v troubě při teplotě 180 °C.
Krátce před vyndáním z trouby posypejte sýrem.
Hodnotit recept: