Panenka Kluka v akci Ondřeje Slaniny | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Panenka Kluka v akci Ondřeje Slaniny

Fotografie

Vepřová panenka naložená v marinádě z česneku, křenu, hořčice a rajského protlaku, podávaná s větším ugrilovaným rajčetem a bramborou. Tento recept určitě ocení hlavně milovníci české kuchyně.

Autor receptu: Ondřej Slanina

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžíceprotlak rajčatový
1 lžícekřen
1 lžícehořčice ostrá
2 stroužekčesnek
2 lžíceolej
220 gvepřová panenka

příloha

1 lžičkamáslo
1 ksrajčata
1 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
1.

Česnek s křenem nastrouháme na jemném struhadle.

2.

Přidáme hořčici, rajský protlak, část oleje a vše vymícháme.

3.

Očištěné maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády.

4.

Necháme minimálně 4 hodiny v chladničce odležet.

5.

Omytou bramboru ve slupce uvaříme do poloměkka.

6.

Dáme vychladnout.

7.

Poté ji podélně rozkrojíme a vyplníme vnitřek kouskem másla.

8.

Osolíme, opepříme, zase spojíme a zabalíme do alobalu.

9.

Rajče rozřízneme na půl, odkrojíme patky, ochutíme pepřem, solí a potřeme z obou stran olejem.

10.

Vše společně grilujeme. Maso by mělo být středně propečené.

11.

Čerstvé bylinky k němu jsou žádoucí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 593,1kJ 2 811,4kJ
Bílkoviny 11g 52,2g
Tuky 8,4g 39,7g
Sacharidy 6,3g 29,7g
Cholesterol 33,1mg 157mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz