Panenka Kluka v akci Ondřeje Slaniny
Vepřová panenka naložená v marinádě z česneku, křenu, hořčice a rajského protlaku, podávaná s větším ugrilovaným rajčetem a bramborou. Tento recept určitě ocení hlavně milovníci české kuchyně.
Autor receptu: Ondřej Slanina
Ingredience
příloha
Postup přípravy
Česnek s křenem nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme hořčici, rajský protlak, část oleje a vše vymícháme.
Očištěné maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády.
Necháme minimálně 4 hodiny v chladničce odležet.
Omytou bramboru ve slupce uvaříme do poloměkka.
Dáme vychladnout.
Poté ji podélně rozkrojíme a vyplníme vnitřek kouskem másla.
Osolíme, opepříme, zase spojíme a zabalíme do alobalu.
Rajče rozřízneme na půl, odkrojíme patky, ochutíme pepřem, solí a potřeme z obou stran olejem.
Vše společně grilujeme. Maso by mělo být středně propečené.
Čerstvé bylinky k němu jsou žádoucí.
Hodnotit recept: