Mořský vlk na slano Báry Niničové
Mořský vlk naložený v silném slaném roztoku a ugrilovaný dozlatova. Podáváme s opečenou cuketou, rajčaty a bramborami.
Autor receptu: Bára Niničová
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vykuchanou rybu či ryby důkladně omyjeme ve studené vodě.
Připravíme smícháním mořské soli, vody a lžičky olivového oleje silně nasycený slaný roztok.
Ryby v něm naložíme nejméně na dvě hodiny.
Poté je na rozpáleném grilu opékáme z každé strany, dokud kůže není dostatečně tmavá.
Aby se ryby nespálily, potíráme ji v průběhu grilování zbytkem nálevu.
Jako přílohu doporučuji ogrilovat předvařené malé brambůrky, cuketu, rajské. Fantazii se meze nekladou. Skvěle chutná i rozpečená, bylinkovým máslem ochucená bageta. A nesmí chybět bílé víno!
Hodnotit recept: