Čokoládové bábovičky s medovým sirupem
Bábovičky z kynutého těsta s čokoládou, potřené sirupem z vody, medu a rumu. Zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
sirup
Postup přípravy
Mouku a kakaový prášek prosejte do nahřáté mísy.
Vmíchejte sušené droždí, špetku soli, cukr a nastrouhanou čokoládu.
Vejce rozšlehejte, přidejte mléko máslo a ještě chvíli šlehejte.
Do mouky udělejte důlek a nalijte do něj směs s vejci.
Těsto zpracovávejte asi 10 minut elektrickým hnětačem.
Rozdělte je do formiček.
Formičky dejte na plech a přikryjte vlhkou utěrkou.
Těsto nechte kynout. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Suroviny na přípravu sirupu zahřívejte v rendlíku.
Bábovičky vyklopte na mřížku, pokapejte je sirupem a nechte 2 hodiny stát, aby se sirup vsákl.
Středy vyplňte šlehačkou.
Hodnotit recept: