Vrstvený pohár s jahodami
Pohár z jahod, vanilkového a čokoládového krému, ozdobený šlehačkou a jahodami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Šťávu z jahod slijte a jahody nechte na sítku dobře okapat.
Připravte si uzavíratelnou nádobu o objemu asi 3 l.
Na přípravu vanilkového krému dejte do nádoby polovinu smetany ke šlehání, půl balíčku ztužovače šlehačky.
Přidejte půl balíčku Crème Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu.
Nádobu pevně uzavřete víkem.
Několikrát intenzivně protřepejte (celkem 15–30 vteřin), tak aby se všechny přísady dobře promíchaly.
Stejným postupem připravte z druhé poloviny surovin krém z Crème Olé s čokoládovou příchutí.
Dna pohárků vyložte piškoty, na ně navršte střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládejte jahodami.
Poháry ozdobte šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu.
Povrch ozdobte jahodami.
Hodnotit recept: