Domácí pribináček | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí pribináček

20 min. | chuťovka | 2 173 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Domácí pribináček

Pribináček ze želatiny, mléka, smetany, vanilkového cukru a šlehačky. Zdobíme barevným cukeovým máčkem a ovocem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 balíčekželatina
1 kssmetana ke šlehání
1 lžícecukr moučka
100 mlmléko
2 balíčekcukr vanilínový
3 kssmetana zakysaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
1.

Želatinu vsypejte do mléka a nechte nabobtnat asi 10 minut.

2.

Potom ji pomalu zahřívejte ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí a odstavte.

3.

Smetanu ušlehejte dotuha.

4.

Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem, přidejte šlehačku a cukr moučku.

5.

Do želatiny dejte přibližně třetinu smetanového krému a vlijte do připravených pohárů nebo dezertních misek.

6.

Nechte ztuhnout 2 až 3 hodiny.

7.

Ozdobte barevným cukrovým máčkem nebo jakýmkoli ovocem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 915,1kJ 2 173,4kJ
Bílkoviny 8,9g 21,1g
Tuky 14,2g 33,8g
Sacharidy 13,7g 32,6g
Cholesterol 0mg 0,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz