Čokoládový krém s rumem
Pěna vyšlehaná ze žloutků s cukrem, čokolády, rumu a smetany. Lehce přimícháme sníh. Zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Čokoládu rozehřejte a nechte mírně vychladnout.
Žloutky šlehejte s cukrem do pěny, elektrickým šlehačem asi 5 minut, ručním ještě o něco déle
Do pěny přidejte rozehřátou čokoládu, rum a smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte.
Z bílků ušlehejte sníh.
Postupně ho zlehka vmíchejte do čokoládové hmoty.
Pěnu rozdělte do misek nebo pohárů a nechte nejméně 2 hodiny chladit.
Před podáváním krém ozdobte trochou šlehačky a kousky čokolády.
Hodnotit recept: