Ondrášová šavle | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ondrášová šavle

40 min. | hlavní chod | Grilování | 2 805 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Ondrášova šavle

Hovězí maso naložené v nálevu z octu, vody, kořenové zeleniny, cibule a divokého koření. Opékáme na grilu a podáváme na chlebu potřené hořčicí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapaprika mletá
1 špetkasůl
1,5 kghovězí zadní
10 mlolej
100 mlocet
100 gcibule kuchyňská
120 ghořčice
150 gzelenina kořenová
30 gkoření divoké

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistěte a nakrájejte na kostičky.

2.

Pokud nemáte divoké koření můžete si jej nahradit směsí bobkového listu, nového koření a celým pepřem.

3.

Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka.

4.

Převařte ocet a vodu, přidejte sůl, kořenovou zeleninu a divoké koření.

5.

Do takto připraveného vychladlého láku vložte maso zbavené povrchového loje a šlach.

6.

Přidejte cibuli a nechte dva dny odležet.

7.

Maso do nálevu úplně ponořte.

8.

Odleželé maso napíchněte na rožeň a opékejte na grilu.

9.

Při opékání ho potírejte směsí oleje a mleté červené papriky.

10.

Postupně odkrajujte z povrchu opečené části masa, potírejte je hořčicí a podávejte na chlebě.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 558,4kJ 2 804,8kJ
Bílkoviny 11,8g 59,5g
Tuky 8,3g 41,5g
Sacharidy 3g 14,9g
Cholesterol 50mg 251,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz