Grilované orientální kotlety
Kotlety naložené v marinádě z česneku, sójové omáčky, kari koření, cibule, kmínu a přerželové nati. Opečeme na grilu a podáváme se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksvepřová kotleta s kostí
marináda
0,5 lžičkakoření kari
0,5 lžičkakmín mletý
1 lžičkanať petrželová
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
2 lžičkaomáčka sójová
2 stroužekčesnek
0,5 lžičkapepř černý mletý
na potření
1 lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Kotlety naklepejte, maso odřízněte od kosti a okraje nařízněte.
2.
Česnek očistěte a prolisujte. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
3.
Maso potřete olejem a dejte do marinády.
4.
Nechte v chladu uležet přes noc.
5.
Maso ugrilujte po obou stranách.
6.
Hotové maso podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem a chlebem.
Hodnotit recept: