Zapečená žebírka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zapečená žebírka

60 min. | hlavní chod | 1 999 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zapečená žebírka

Plátek masa plněný podušenou směsí z česneku, zelí, bobkového listu a nastrouhané brambory, zdobíme smetanou. Zapečeme v troubě a podáváme ozdobené smetanou a kečupem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 kslist bobkový
1 ksbrambory
1 lžíceolej
100 gslanina
2 stroužekčesnek
250 gsmetana zakysaná
4 ksvepřové karé
4 lžičkakečup
500 gzelí kysané

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.

Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji.

2.

Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny.

3.

Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.

4.

Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou.

5.

Maso rozložte na vymazaný plech.

6.

Na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.

7.

Zapečte v předehřáté troubě.

8.

Každou porci podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 532,6kJ 1 998,9kJ
Bílkoviny 7,3g 27,4g
Tuky 9g 33,6g
Sacharidy 4,6g 17,1g
Cholesterol 21,3mg 80mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz