Zapečená žebírka
Plátek masa plněný podušenou směsí z česneku, zelí, bobkového listu a nastrouhané brambory, zdobíme smetanou. Zapečeme v troubě a podáváme ozdobené smetanou a kečupem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji.
Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny.
Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.
Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou.
Maso rozložte na vymazaný plech.
Na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.
Zapečte v předehřáté troubě.
Každou porci podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.
Hodnotit recept: