Plněné řízky
Řízky plněné slaninou, zelím a klobásou. Opečeme na oleji a podusíme ve výpeku s kečupem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžíceolej
1 lžícekečup
1 špetkasůl
1 ksklobása
150 gslanina
250 gzelí kysané
750 gvepřová krkovice
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na čtyři pláty.
2.
Naklepejte je, osolte a opepřete.
3.
Klobásu rozkrájejte na kolečka a slaninu na plátky.
4.
Na každý plátek masa navršte trochu scezeného zelí, asi čtyři kolečka klobásy a plátek slaniny.
5.
Řízky přeložte, okraje spojte jehlou a opečte na horkém oleji po obou stranách.
6.
Do výpeku k masu přidejte podle chuti kečup, podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne.
Hodnotit recept: